Zoutsteenlamp

Himalaya Zoutsteen 

De werking van zoutsteen

De zoutsteenlamp bestaat uit zuiver opgedroogd Himalayazout en is ontstaan 180 miljoen jaar geleden door het indrogen van oceanen.

Een zoutsteenlamp geeft een prettige sfeer in onze woon en werkomgeving. De lamp is zeer geschikt om geplaatst te worden in woonkamers, slaapkamers maar ook in kantoren. De steen heeft een positief effect op de gezondheid en het werkt rustgevend, reinigend, harmoniserend en vitaliserend.

Hoe wij ons voelen hangt volgens wetenschappers af van het aantal positieve en negatieve ionen in de lucht. Een teveel aan positieve ionen, veroorzaakt door o.a. beeldscherm, telefoon, sigarettenrook en overige elektrische apparatuur, kan leiden tot lusteloosheid en depressiviteit. Dit kan worden tegengegaan door een hoge concentratie aan negatieve ionen, deze zijn o.a. aanwezig bij watervallen, aan zee, na een onweersbui maar ook bijvoorbeeld bij zoutkristallen. Zoutsteen zuivert de lucht als het ware van positief geladen ionen. Zoutsteen brengt evenwicht in de elektrische lading van ruimtes. 

Reiniging en verzorging van de zoutsteen

Zoutsteen trekt van nature water aan. Daarom moeten deze stenen nooit buiten of in een zeer vochtige ruimte worden gezet. Je kunt zoutsteen het beste schoonmaken door met een borsteltje het stof eraf te vegen. 

Diverse maten zoutsteenlampen zijn bij ons te koop.