Kerstworkshop – leven vanuit Wijsheid van Geest

Afronding van het jaar 2019

Deze Kerstworkshop loopt parallel aan de afsluiting van een cyclus, het jaar 2019. Het is bij uitstek een tijd van bezinning, beschouwen, bezieling en filosoferen met elkaar. We beleven vooral in de laatste periode, op weg naar Kerst onrust. En worden we vaker bewuster van stress, frustratie, angst, onrechtvaardigheid. Dit geeft uitdagingen op persoonlijk, mentaal, emotioneel en fysieke vlak zowel op individueel als op wereld niveau. Deze dynamische tijden bieden nieuwe mogelijkheden, geven uiteindelijk positieve verandering en een andere richting. Het leidt je meer tot samenwerking (tussen hart en hoofd), saamhorigheid en gelijkheid, dat leidt tot sociale verbondenheid. 

Dit is de ware gedachte achter het Kerstfeest!

Op deze speciaal Kerstmiddag zullen we vanuit een samenzijn dieper aandacht besteden aan datgene wat is ervaren in 2019 (gebeurtenissen, situaties, patronen, blokkades) welk stappen gemaakt zijn en hoe nu verder?

De Kerstperiode is bij uitstek de periode om het Licht en de Liefde (weer) te vinden ondanks alle ervaringen en gebeurtenissen van het afgelopen jaar. We worden nu dan ook geroepen om te bezinnen, bezielen en bewust(er) te gaan leven en te begrijpen wat er eigenlijk gaande is. Dit gaat gepaard met het uitwerken en verwerken van het opgebouwde karmische processen en vastgehouden (oud) zeer waardoor je op zielsniveau kunt healen. Dit proces wordt geactiveerd in de interactie met je omgeving (familie, vrienden, collega’s e.d.) met als intentie een positieve uitwerking.

In 2019 had dit bij vele een weerslag op het dagelijkse functioneren: een (tijdelijke) toename van lichamelijke, mentale emotionele, en geestelijke klachten. We konden daardoor verwikkeld raken in dualiteit, strijd, macht en onmacht, verdediging, weerstand en zelfbescherming.

Op deze workshopmiddag gaan we met elkaar hierover uitwisselen, delen en filosoferen over ieders eigen gebeurtenissen en ervaringen. Dit is weer het begin van nieuwe groei naar 2020.   

Nieuwe tijd, nieuw bewustzijn!                          

Met Kerst vieren we de geboorte van Jezus de Christus, symbool voor het kosmisch Licht en dat we als mens de Christus energie in onszelf weer mogen herkennen. Het is het innerlijk Licht dat weer tot leven mag komen.  

Jezus geeft ons nog steeds ieder jaar de Kerstboodschap dat we allen de Christus energie in ons dragen en dat we deze kunnen activeren. Daarvoor dienen we in de stilte van ons centrum aanwezig te zijn.

Meditatie                                                                                                                 

Mediteren is een basis om in de stilte te komen en te leren vanuit het hartcentrum te leven en werkzaam te zijn. We gaan aan de slag met een aantal meditatieoefeningen. Er wordt aandacht besteed aan centreren, concentreren en contempleren. Dit alles zal ondersteund worden door diverse oefeningen, meditaties en interessante onderwerpen. 

Tijdens de meditatie laat je je innerlijk leiden door ervaringen en gebeurtenissen. Hierdoor kunnen herinneringstrillingen van donkerte, schaduwkanten en/of fysieke pijnen in het licht gezet worden. 

Wat komt er verder aan bod?

*leven vanuit Wijsheid van Geest

*zelfreflectie, zelfonderzoek op 2 niveaus

*ontspanning, stilte, Bio-feedback en ademen

*Universele Liefdesenergie

*aura (lagen), hun werking en verbindende kracht

*3-eenheid: lichaam, ziel en Geest

Het zal een geïnspireerde middag worden op weg naar vervulling.

Om deel te nemen heb je geen voorkennis en/of ervaring met mediteren of de lesstof nodig.

Mocht je geïnteresseerd zijn in deze workshop en je wilt je aanmelden dan kan dit via het aanmeldingsformulier. Wanneer je vragen hebt of er zijn onduidelijkheden dan kun je contact opnemen via het contactformulier of via telefoon: 06-12818825 Jules Ruthers.

Overige:

 • Data 2019
  zondag 15 december (i.p.v. 14 december i.v.m. omstandigheden) 
 • Groep
  maximaal 6 deelnemers
 • Tijd
  13.00 – 17.00 uur  
 • Prijs
  € 40,- p.p. (incl. consumpties, versnaperingen, naslagwerk)
 • Locatie
  Ligusterstraat 39, Gaanderen (op 5 min. loop afstand van treinstation) 

Klik hier voor voorwaarden.