Cursus – Spirituele Zelfhealing

Spirituele Zelfhealing 

op weg naar een nieuw mens-zijn….

Deze cursus bestaat uit 7 middagen en heeft als doel spiritueel zelfhealing vanuit een holistische mens-visie. Dit kun je bereiken door een innerlijke verbinding aan te gaan. Er komt dan een samenwerking tot stand tussen je persoonlijkheid, ziel en Geest waardoor je spiritueel kunt healen, op weg naar vrij mens-zijn.

Nieuwe tijdperk

In het tijdperk waarin we nu leven, staat het innerlijke zuiveringsproces centraal. Dit betekent dat ieder mens zich vrij kan maken van dat wat hem belemmert om in Liefde te kunnen leven vanuit het eigen uniek-zijn (authenticiteit). Dit vraagt  om los te komen van de emotionele afhankelijkheid en mentale gebondenheid. 

De aangereikte stof in deze praktische cursus, komt vanuit de leer van Psychosofia (Wijsheid van Geest). Het toepassen van deze wijsheid stelt je in staat om het hart meer te openen zodat het Hoogste Bewustzijn werkzaam kan zijn. Om dit mogelijk te maken dien je dan eerst te ontdekken wie je eigenlijk bent als persoon. Vraag jij jezelf ook wel eens af:  

Wie ben ik?

*wie ben ik eigenlijk?

*wat is mijn oorsprong?

*wat is het doel van mijn leven?

*waar leidt dit alles heen?

Dit zijn vragen die we onszelf steeds meer stellen. 

Door de eeuwen heen zijn veel oude esoterische kennis en spirituele wijsheden verloren gegaan. Hierdoor zijn velen van ons de verbinding met de kern kwijt geraakt. We zijn beland in een leven met sluiers van onwetendheid, illusies, persoonlijke waarheden en overtuigingen. Deze sluiers ontstaan in het leven door gebeurtenissen, (traumatische) ervaringen maar ook door bijvoorbeeld opvoeding, scholing en maatschappij.

Het gevolg hiervan is, dat we mentale en emotionele patronen creëren in ons brein en in het gevoel. Deze houden ons juist tegen om verder te groeien en te ontwikkelen. We gaan ons zelfs, vaak onbewust, hieraan hechten en ook aan zelfgemaakte illusies. We houden dan vervolgens vast aan de ervaringen die we dan weer op doen. Dat geeft vaak onrust en chaotische gedachten die ons ver van onze werkelijke kern brengen. 

In deze nieuwe tijd krijgen we allen de mogelijkheden om weer te ontdekken wie we zijn. Op deze ontdekkingsreis krijgen we inzicht in karmische patronen (ook wel levenslessen, levensthema’s, rode draad). Hiervoor is het dus nodig om aan (spiritueel) zelfonderzoek te doen en daarmee te komen tot (zelf) bewustwording en bewust zijn.  In dit proces komt je kern vrij van versluiering en kun je het nieuwe realiseren en vorm geven. Dit zal een nieuw en vrij mens van je maken. 

Zelfonderzoek en reflectie

Dit (her) ontdekken vindt plaats via zelfonderzoek, zelfreflectie en spiegeling. De inwijdingsweg die je dan loopt wordt ook wel het Universele 12-voudige pad tot zelfrealisatie genoemd.

Dit pad brengt je (spirituele)healing, zelfwerkzaamheid, zelfredzaamheid en zelfverantwoordelijkheid zodat je kunt bewegen op en mee kunt gaan met de energie van het Nieuwe Tijdperk.

Spirituele (zelf)healing

Lichaam, ziel en Geest zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar (holistische mens visie). De mens wordt dan gezien als in 3 eenheid. Door de verschillen en de werking van deze 3 te ontdekken komt er een samenwerking. Hierdoor zal liefdesenergie vrijkomen.  

Chakra’s en aura’s

In dit innerlijke proces spelen chakra’s (energiecentra) en aura (energielichaam) een belangrijke rol. Zij hebben invloed op ons dagelijkse functioneren. Door hierin inzicht te krijgen, verhoog je je eigen bewustzijnsniveau. Je ontwikkelt daarmee ook het vermogen om onderscheid te kunnen maken tussen energie van het lagere en het Hogere zijn, oftewel de persoonlijkheid en het Hoger Bewustzijn. Met dit vermogen kun je veranderen en hercreëren (transformeren en transmuteren). Hieraan zal in deze cursus extra aandacht besteed worden.  

Meditatie

Spirituele healing kun je realiseren via mediteren. Mediteren heeft als doel om te komen tot innerlijke stilte in de ontmoeting met je Hoger Zelf. Het nodigt je uit om op die wijze, gebruik te maken van je Wijsheid van Geest om uiteindelijk te komen tot realisatie van je Hoogste Zijn.  

Om je goed voor te bereiden op een meditatie, zijn een aantal stappen nodig. Welke deze zijn met de juiste technieken, krijg je aangereikt in de cursus. Verder leer je om te centreren in je hartchakra, te concentreren, te beschouwen en natuurlijk te mediteren. Aandacht gaat dan uit naar de samenwerking tussen verstand, gevoel en je hartcentrum. 

Handvatten

In deze basiscursus krijg je zoveel als mogelijk antwoord op vragen en krijg je handvatten om mee te gaan in verandering en bewuster te leven vanuit je Hoger Zelf (Geest).  

In iedere cursusmiddag zal een specifiek thema centraal staan waardoor je stap voor stap kunt groeien naar een ander bewustzijnsniveau. 

De cursus volgt op een natuurlijke wijze een specifieke opbouw van het bewustwordingspad. Je maakt kennis met belangrijke esoterische leringen en stof, gebaseerd op de wijsheid van Geest (Psychosofia). Het is de inwijdingsweg van het hart oftewel het Universele 12-voudige pad van inwijding en Zelfrealisatie. 

De volgende onderwerpen komen o.a. ook aan bod:

*thuis mediteren en werkzaam zijn vanuit Wijsheid van Geest
*Aquariustijdperk (Watermantijdperk): de kenmerken en een nieuwe mensvisie
*3 fasen van bewustwording
*innerlijke zuivering
*paranormale, intuïtieve en spirituele vermogens
*eenheid versus dualiteit (hoe kom je in verbinding met eenheid?)
*elementen van Carl Gustav Jung (welk element past het meest bij jou?)
*blauwdruk en transformatie
*spirituele anatomie en fysiologie

In deze cursus komen daarnaast praktische oefeningen aan bod die gebaseerd zijn op de energie van het Watermantijdperk.  

Cursus data 2020

Groep 1: 1 feb. 29 feb. 28 mrt. 25 apr. 23 mei 27 jun. en 5 sep.      (zaterdag)
Groep 2: 2 feb. 1 mrt.  29 mrt. 26 apr. 24 mei 28 jun. en 6 sep.    (zondag)

Overige

*Prijs: € 220,- (incl. consumpties, versnaperingen, naslagwerk, lesmateriaal).
*De cursus bestaat uit 7 middagen.
*De middagen worden 1 x per 4 weken georganiseerd op locatie in Gaanderen
(op 5 min. loopafstand van treinstation Gaanderen).
*Duur van de middagen: 13.00 – 17.00 uur
*Een cursusgroep bestaat uit minimaal 3 en maximaal 4 personen.
*Iedere middag heeft voldoende ruimte voor het delen van ervaringen, vragen en toelichting. 
*Aan het einde van de middag krijg je telkens bezinningsvragen mee naar huis die gaan over de behandelde stof. Doel hiervan is om de stof in jouw systeem door te laten werken. Op deze vragen kun je dan mediteren en zal tevens de energie in beweging zetten voor de daarop volgende middag.

Door werkzaam te zijn vanuit de energie van het Watermantijdperk heb ik diverse ervaringen opgedaan met (spirituele) zelfhealing. Tijdens de cursus zal ik hiervan gebruik maken. 

Tip: Als eerste kennismaking met deze stof kun je een van de volgende workshops volgen: “Laat het Hart spreken” op weg naar een nieuw bewustzijn, “Ontdek de helende kracht en Wijsheid” , “Vergroot je intuïtie” en de Kerstworkshop. Je kunt ook een meditatie bijwonen of een groepsbijeenkomst

Mocht je geïnteresseerd zijn in de cursus en/of je wilt je aanmelden dan kan dit via onze website via het aanmeldingsformulier. Wanneer je vragen hebt of er zijn onduidelijkheden dan kun je contact opnemen via het contactformulier of via telefoon: 06-12818825 Jules Ruthers

Klik hier voor voorwaarden.