Workshop – Laat het hart spreken

Laat het hart spreken, op weg naar een nieuw bewustzijn…

In het Aquariustijdperk (ook wel het communicatietijdperk genoemd) wil er een ontwikkeling plaats vinden, naar een geheel nieuw bewustzijn: een leven recht uit het hart!

Op dit moment maakt de mensheid (individueel en op wereldniveau) een belangrijke verandering door. Het leidt ons van het 3de naar 4de dimensionale Zijn. We gaan van een leven met mentale gehechtheden, emotionele afhankelijkheid, innerlijke strijd en beperking naar een leven in vrijheid, liefde, samenwerking en vreugde! Dit met het doel om vanuit je hart te Zijn en expressie te kunnen geven aan een vernieuwd Hoger Bewustzijn. 

Leven vanuit het Hart

Door de eeuwen heen heeft de mens een involutie proces ondergaan waarin hij zijn persoonlijkheid vormde en zich ging beschermen. De focus lag vooral op de persoonlijk gedachten, emoties en het lichaam.  

In deze huidige overgangsperiode leven nog velen van ons in dit mechanisme dat aangestuurd wordt door angst en gebaseerd is op overlevingsinstinct. Een systeem bestaande uit materiële behoeften, zelfbevestiging en verrijking, innerlijke conflicten, (zelf) veroordeling.

De verbinding met het “ik” heeft zich hierdoor sterk ontwikkeld. De verbinding met het hart, de liefde en wijsheid daarentegen is men kwijt geraakt en is verluierd. 

Nu vindt er een ontsluiering plaats om los te komen van persoonlijke belangen, strijd en lijden en te komen in verbinding met het collectieve, gezamenlijke belangen vanuit het groter geheel. Samenwerking vanuit een geheel nieuwe visie over de mens!

Laat jij het hart spreken?

*zou je ook graag een bijdrage willen leveren aan de mensheid en de wereld?

*voel jij je ook anders dan anderen?

*laat je je vaak beïnvloeden, misleiden, verleiden door prikkels en informatie van de buitenwereld en wil je dit niet meer?

*wil jij je meer richten op je innerlijke stem, de stem van het Hart?

*voel je je echter belemmerd of beschermd om te zijn, te spreken, te voelen en te handelen?

*voel je ook het verlangen om te leven vanuit de Liefdeskracht?

*heb je een diepe verlangen om te Zijn wie je bent?

Als je dit herkent en je voelt je aangesproken dan ben je zeker van harte welkom!

Pad van Wijsheid en Liefde

Leven vanuit het hart zal je leven weer aanzetten om mee te kunnen stromen in de ontwikkelingsweg van het Aquariustijdperk. Het ontdekken van wie je bent in verbinding met je innerlijke liefdeskracht zal je leiden naar je Hoger Bewustzijn. Daarin worden de kwaliteiten van het Hart ontsluierd en de kernkwaliteiten van de ziel zichtbaar en voelbaar. De persoonlijkheid gaat meer plaats maken voor ziel en Geest. Deze voeden ons met inspiraties voor een leven in Liefde, Wijsheid en vrijheid. 

Kennis en handvatten

Deze workshop geeft je kennis en handvatten vanuit het samen-zijn, te komen tot spiritueel zelf onderzoek, innerlijke ontmoeting en dialoog. Dit zal leiden tot zelfkennis en zelfbewustzijn vanuit een holistische visie via de leer van Psychosofia. Bewuster leven heeft als essentie en leerdoel, te komen tot een hartsverbinding, samenwerking en groepsbewustzijn. 

De workshop kan een inspirerende (eerste) stap zijn op weg naar een nieuw leven. Hoe je deze stap kunt maken en tot verandering kunt komen, reik ik je aan in de workshop via praktische en ervaringsgerichte oefeningen, theorie, meditaties en gezamenlijk filosoferen. (zie ook de groepsbijeenkomst)

De workshop bestaat uit 2 delen. Na deel 1 gevolgd te hebben, heb je de (basis) kennis om ook deel te kunnen nemen aan deel 2. De volgende thema’s komen ook aan bod:

Deel 1

 • van overleven naar innerlijke groei en leven 
 • van “ik” naar “wij” bewustzijn
 • wie ben ik?
 • uitdagingen en valkuilen van je persoonlijkheid
 • wie ben je ten diepste?
 • mediteren, concentreren en contempleren

Deel 2

 • spreek jij de taal van het hart?
 • wet van Karma (fall-out) versus de Wet van Liefde en Eenheid
 • spiegelwerk, projecties en schaduwkanten
 • ontdek je eigen kwaliteiten
 • de kracht van mededogen en acceptatie
 • komen tot vergeving in liefde, vanuit acceptatie

Om deel te nemen heb je geen voorkennis en/of ervaring met mediteren of de lesstof nodig. 

Mocht je geïnteresseerd zijn in deze workshop en je wilt je aanmelden dan kan dit via het aanmeldingsformulier. Wanneer je vragen hebt of er zijn onduidelijkheden dan kun je contact opnemen via het contactformulier of via telefoon: 06-12818825 Jules Ruthers.

Overige:

 • Data 
  nieuwe data volgen
 • Groep
  maximaal 6 deelnemers
 • Tijd
  13.00 – 17.00 uur  
 • Prijs
  € 40,- per deel (incl. consumpties, versnaperingen, naslagwerk van ieder deel)
 • Locatie
  Ligusterstraat 39, Gaanderen (op 5 min. loop afstand van treinstation) 

Klik hier voor voorwaarden.