Workshop – Vergroot je intuïtie

Intuïtie

samen met de 4-elementen

Alles wat we in het hier en nu op ons pad krijgen, mogen we gaan zien als een uitdaging en uitnodiging om (spiritueel) te groeien. De hele mensheid is nu geroepen om mee te gaan in de snelle en diepgaande veranderingen van het Watermantijdperk die gaan leiden tot een ander bewust-zijn.

Spirituele groei en verbinding, oftewel Synthese, centraal. Daarmee wordt bedoeld de verbinding die de mens mag aangaan met zijn spiritualiteit.

Het kosmische doel hiervan is om als mens te groeien naar Geestelijke volwassenheid, dus een hogere vorm van intuïtie, ook wel Spirituele Intelligentie genoemd.

Symbool voor Synthese, spiritualiteit en scheppingskracht is de lotusbloem. De lotusbloem staat letterlijk met de wortels in de modder. De modder staat voor het onbewuste leven van de mens, verbonden met dualiteit (pijn, lijden). De gesloten bloemknop groeit, via de stuwende kracht van de steel, door het water naar het licht en ontvouwt zich dan in het volle licht. Haar zuiverheid wordt volledig zichtbaar en kernkwaliteiten van haar ziel worden werkzaam.

Velen van ons zitten (deels) nog vast aan dualiteit en zijn nog niet bewust hoe zij zichzelf kunnen verlossen uit pijn en lijden. Onbewust zitten ze gevangen daarin en kunnen niet werkelijk in het hier en nu leven. Zij weten niet hoe zij zich kunnen onthechten van emoties en daaraan gekoppelde gedachten en deze om te buigen naar liefde.   

Het bij je dragen van tal van levenservaringen en herinneringen (ook wel Karma genoemd) blokkeert je om werkelijk te leven, in het hier en nu, vanuit je kern.

Ook de beïnvloeding van opvoeders en gezin (ouders/broes/zussen), school, maatschappij, instituten (kerk) is vaak groot. Hierdoor worden waarden en normen, denkwijzen en overtuigingen overgenomen die veelal niet passen bij je eigen denkwijze, visie of levensopdracht. Onderdrukking van je innerlijke wijsheid en weten wordt dan een vanzelfsprekendheid, gezien vanuit het systeem van zelfbescherming en overleving. Tenslotte willen we niet afgescheiden zijn van anderen, van de groep. We willen erbij horen. 

Vanuit hier kom je dan bewust of onbewust in zwijgen en hou je je mond, uit angst voor veroordeling en uitsluiting. Gevolg is terugtrekking, zelf veroordeling en verliezen aan levenskracht. Je stuitert als een pingpong bal telkens mee op de krachtige beïnvloeding van buitenaf. Deze beïnvloeding zal je doen vertrouwen op je “lagere intuïtie” voortkomend uit je persoonlijkheid en gebaseerd op emoties, denkpatronen, overtuigingen, illusies.

De innerlijke wijsheid en waarheid van de mens worden niet meer zichtbaar en kunnen niet meer werkelijke geleefd worden. Onbewust trekt de ziel zich terug.

Vraag jij jezelf ook af:

Hoe kom ik weer in verbinding met mijn eigen intuïtie?
Hoe kan ik mijn eigen levenspad volgen?
Wat belemmert mij hierin?  
Hoe wordt ik innerlijke vrij?
Hoe kan ik zijn die ik ben?

Dus……

Ben jij ook toe aan een volgende stap? Verlang jij er ook naar om het anders te doen?

Nu aangekomen in het Watermantijdperk, gaat het ook om alle “onwaarheden” te verwijderen uit ons energiesysteem. Achter te laten wat niet meer mee kan en mee hoeft naar het volgende hoger bewustzijnsniveau van de mens.  

Dit betekent het vrij laten van gehechtheden en afhankelijkheden van anderen. Vrij komen van dat wat ons in de greep houdt zoals angst, miskenning e.d.

In deze workshop neem ik je mee zodat je gaat begrijpen, nieuwe ervaringen op doet en jezelf spiritueel kunt ontplooien en deze in je kunt laten ontwaken.  

De workshop bestaat uit 2 delen. Na deel 1 gevolgd te hebben, heb je de (basis) kennis om ook deel te kunnen nemen aan deel 2.

In deel 1 komen o.a. de volgende thema’s aan bod:

Deel 1                    

 • wat is Spirituele Intelligentie?
 • zintuigen (lagere en hogere vorm)
 • kwaliteiten en uitdagingen van de 4 elementen
 • welk element past bij jou?
 • overtuigingen, van oude naar nieuwe
 • meditatie en visualisatie (praktische oefeningen
 • hoe kun je je eigen levenspad volgen?

De thema’s in deel 2 zijn o.a.:

Deel 2

 • de Blauwdruk van je leven
 • waarden en normen, van oude naar nieuwe
 • hoe ontstaan blokkades?
 • energielichamen, bewustzijnsvelden, fysieke lichaam 
 • hoe kun je veranderen?

Om deel te nemen heb je geen voorkennis en/of ervaring met mediteren of de lesstof nodig. 

Mocht je geïnteresseerd zijn in deze workshop en je wilt je aanmelden dan kan dit via het aanmeldingsformulier. Wanneer je vragen hebt of er zijn onduidelijkheden dan kun je contact opnemen via het contactformulier of via telefoon: 06-12818825 Jules Ruthers.

Overige:

Data 2019
deel 1: zondag  28 april               deel 2: zondag 26 mei 

Groep
maximaal 6 deelnemers

Tijd
13.00 – 17.00 uur  

Prijs
€ 40,- (incl. consumpties, versnaperingen, naslagwerk)

Locatie
Ligusterstraat 39, Gaanderen (op 5 min. loop afstand van treinstation) 

Klik hier voor voorwaarden.